header

Gezellige gratis familie fietstocht langs agrarische bedrijven op 29 april

Kom Loeren bij de Boeren

Loeren bij de Boeren wil de agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Vanuit die visie opent een zevental agrarische ondernemers en het Waterschap Limburg in Swartbroek, Tungelroy en Ell op zondag 29 april hun poorten. Iedereen die een kijkje wil komen nemen bij de boer is van harte welkom. Een fraaie fietstocht van 20 kilometer leidt u langs diverse boerenbedrijven. Het is een belevenis om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. Alle zintuigen worden aangesproken. U kunt dit zien, horen, voelen en proeven. Tijdens deze achtste editie van Loeren bij de Boeren wordt er extra aandacht besteed aan Arbeid & Scholing alsmede Veiligheid op de weg. Hiervoor wordt er samengewerkt met de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV), Venlo HAS, CitaVerde College, AB-Werkt en Veilig op Weg.

De fietstocht door het mooie, Limburgse platteland brengt u bij: melkveehouderij Hoeve Lieshout van fam Bovend’eerdt in Swartbroek, Waterschap Limburg standplaats T-splitsing Breijbaan/Spechtebaan in Swartbroek, zorgboerderij/groepsaccommodatie Ingelshof van fam. Mans in Tungelroy, kwekerij Stals in Tungelroy, geitenhouderij Stijndergeit van fam. Logtestijn in Ell, akkerbouwbedrijf van fam. Breukers in Ell, biologische melkveehouderij van fam. Kemper in Swartbroek en vleeskuikens in een zichtstal van fam. van de Kruijs in Swartbroek.

De agrarische sector ontwikkelt en vernieuwt zich in een snel tempo. Met name op het gebied van verantwoord ondernemen, innovatie en duurzaam produceren. Ook wordt van de ondernemer verwacht dat hij de juiste vakkennis heeft en in dialoog met zijn omgeving en consument blijft. De agrariër wil een eerlijk product produceren in een open en transparante werkomgeving. Daarom laten de boeren u graag zien wat er allemaal op hun bedrijven gedaan wordt. Er is een programma voor jong en oud.

Voor kinderen zijn er speciale doe-activiteiten en staat er een bus om de kleurplaten in te leveren. Deze worden op basisscholen in de regio verspreid en kunt u ook downloaden via onze website.

Bezoekers krijgen informatie over o.a. moderne en duurzame landbouwtechnieken, gewasbeschermingsmiddelen, biologische landbouw, dierenwelzijn, zorglandbouw en inzicht in de werkzaamheden van het Waterschap Limburg.

Route
U kunt bij ieder bedrijf starten. Hier liggen onze flyers met de gegevens over de bedrijven en de route op u te wachten.

Wij vragen u dringend om de route in de aangegeven richting te volgen. Fietsen achterop de auto? U kunt uw auto parkeren op de parkeerplaats bij de kerk in Swartbroek (Ittervoorterweg) of bij de kerk in Ell (Niesstraat). Volgt u de route geheel met de auto? Volg dan goed de parkeerwijzers en aanwijzingen op!

Ga voor meer informatie naar www.loerenbijdeboeren.com of ga naar onze Facebook-pagina www.facebook.com/loeren.bijdeboeren.

Loeren bij de Boeren 2018