header

Smakelink

Lancering van Smakelink – Lekker Lokaal, een link van boer naar burger met verse producten rechtstreeks van het land.

Met trots presenteren we de eerste editie van Smakelink, Lekker Lokaal. Een handzame gids met een overzicht van verkooppunten van agrarische producten uit eigen teelt.

Gezond, vers en dichtbij.
Smakelink is ontstaan vanuit de gedachte dat er steeds meer mensen interesse hebben in verse gezonde voeding en streekproducten die rechtstreeks bij de boer gekocht kunnen worden. Maar waar vind je die verkooppunten? Uitgever Ten Productions Mediaburo besloot met het idee voor Smakelink samenwerking te zoeken met de Plattelandscoöperatie. Met veel enthousiasme zijn de krachten gebundeld om de eerste editie zo snel mogelijk te verwezenlijken.

Wat is waar te koop?
Deze eerste editie van Smakelink bestrijkt de gemeenten Peel & Maas, Leudal, Nederweert en Weert. In de toekomst is er ruimte voor groei van dit gebied en ook het aantal verkooppunten is geen statisch gegeven. Het aantal verkooppunten stijgt nog steeds. Ook zijn er landbouwers die tijdelijk hun seizoens-producten aanbieden, zoals asperges, zomerfruit en pompoenen. Daarom verschijnen er drie verschillende edities per jaar.

Boodschappen doen kan ook een beleving worden.
Smakelink is op tal van plaatsen gratis mee te nemen. Bij onder meer vers-aanbieders en toeristische infopunten. Naast het informeren over een boodschappenronde langs de lokale aanbieders, geven we ook tips voor een ‘toer langs de Boer’ tijdens een fiets- of wandeltochtje. Er zijn wat dat betreft veel leuke uitjes te ontdekken op het platteland. Veel boeren en telers laten graag zien met welke passie een product tot stand komt. Op diverse plaatsen is het mogelijk een kijkje in de stal te nemen of een boomgaard te bezoeken. Er valt veel te zien en te beleven voor jong en oud.

Praktisch
Je kunt niet overal pinnen, dus is het raadzaam om ook contant geld mee te nemen. Als de mogelijkheid tot pinbetaling bij ons bekend is, vermelden we dat in onze gids. Kijk voor meer informatie op https://smakelink.nl/.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

20 augustus 2020