header

Helpt u de bijen aan een fleurige, gedekte tafel?
Stichting IKL en de Plattelandscoöperatie hebben de handen ineen geslagen om het landschap in het buitengebied van de gemeente Gennep te versterken en bij-vriendelijk te maken. De eerste stap in dit traject is het realiseren van bloemrijke (akker)randen, strookjes en overhoekjes. Vooral een gemêleerd mengsel van bloemrijke planten helpt bij het herstellen van de natuurlijke omgeving en zorgt voor voedsel, schuil- en nestgelegenheid voor diverse insecten (in het bijzonder wilde bijen), vogels en kleine zoogdieren.

Gratis bloemzaad en advies
Wilt u in Gennep een bloeiende (akker)rand, een strookje, overhoekje of ander stukje grond realiseren, dan kunt u tot 22 april 2017 een aanmeldformulier opvragen bij IKL via 046 – 3030 530 of m.luijten@ikl-limburg.nl. Dit formulier hieronder, maar ook rechtstreeks downloaden via www.gennep.nl/bloemzaad. Na ontvangst van het ingevulde formulier krijgt u een bevestiging dat u het bloemzaad, gratis beschikbaar gesteld door gemeente Gennep, op 5 mei 2017 kunt ophalen. Samen met de Plattelandscoöperatie zorgt IKL ook voor een gedegen advies ter plekke.

Zaaien in mei brengt bloeiende zomermaanden
Als u het zaad in de maand mei zaait, wordt u (en uw omgeving) in de zomermaanden getrakteerd op een prachtig bloeiend lint door het Gennepse landschap! De bijen en vlinders zullen u enthousiast en dankbaar begroeten!
Meer landschapsvragen? Ook voor andere landschapsvragen rond inrichting en beheer kunt u terecht bij het samenwerkingsverband Stichting IKL-Plattelandscoöperatie. Via 077-3061744 of ron@plattelandscooperatie.nl horen wij graag wat uw landschapsdromen voor de gemeente Gennep zijn.

 

Aanmeldformulier-Bloemrijke-akkerranden-gemeente-Gennep