header

Poortenproject Peel en Maas na successen weer op herhaling!
Geef een fraaie plek door en maak kans op deze land-weide-poort.

De afgelopen jaren is Peel en Maas op verschillende plekken verfraaid met mooie landschapspoorten. Een zeer succesvolle actie. Vanuit het Groenplatform is dit ook erg gewaardeerd en daardoor is eind 2022 weer een nieuwe editie. De poorten dienen te staan op plekken die het landschap “in the picture” zetten en het landschap leesbaar maken. De cultuurhistorische authentieke tekst van het gebied roept bij vele mensen herinneringen op. Vandaar snel in actie om in aanmerking te komen!

Het GroenPlatform heeft enkele namen op de lijst staan en wil er in totaal 6 beschikbaar stellen. Dit past mooi in de visie om natuur en landschap een kwaliteitsimpuls te geven.
Geef je nu voor 31 oktober 2022 op voor weidepoorten/landpoortenproject! Tot 31 oktober 2022 is er de kans om een dubbele poort vanuit het project te verkrijgen en zelf te plaatsen om zo uw eigen perceel een aantrekkelijk aanzicht te geven. Voor het project wordt een eigen bijdrage van € 275,- gevraagd.

Het criteria is dat de poort op een beleefbare landschappelijke plek komt te staan, zodat het een voorbeeld vormt voor anderen.
Het inschrijfformulier kunt u ingevuld aanleveren bij de Plattelandscooperatie via antongeijsen@gmail.com en je doet mee!

Zet samen met de Plattelandscoöperatie en Groenplatform de poort open naar een mooi en cultuurhistorisch leesbaar landschap. Het is een zeer aantrekkelijke actie, dus wees er snel bij!

Meer info via de Plattelandscooperatie Anton Gijsen of via Ron Janssen, Ron Janssen Erf en Landschapsverfraaiing 06-21616063

Poortenproject aanmelding 2022def