header

Evenementen

evenementen

De Plattelandscoöperatie organiseert samen met gemeenten, bedrijven of andere organisaties evenementen om de brug tussen boerderij en maatschappij te versterken.

Weekend van het Varken
Het Weekend van het Varken is een jaarlijks terugkerend evenement van het VarkensGilde, waarbij iedereen uitgenodigd werd om in en rond de varkensstallen te kijken, te proeven van een heerlijk stukje worst of kleine biggetjes te aaien. Elk jaar krijgt de Plattelandscoöperatie hierover weer lovende reacties! De bezoekers van het Weekend van het Varken kunnen namelijk zélf een kijkje nemen in varkensstallen, en worden daar eerlijk geïnformeerd door de boeren.

Asperge(s)hopdag
Het AspergeGilde Peel en Maas organiseert samen met de Plattelandscoöperatie en het CentrumManagement Panningen, jaarlijks de Asperge(s)hopdag. Deze (s)hopdag, in de vorm van een bourgondische markt op het plein in Panningen, laat bezoekers kennismaken met de vele lokale lekkernijen rond om asperges en nog veel meer: variërend van ham tot wijn en van roomsaus tot krielaardappeltjes. Verder zijn er weer asperge-schilwedstrijden, leuke kids-spots, eindeloos shopplezier en live-muziek op het horecaplein in samenwerking met DOK6. Ook Stichting Cultuurpad en Sociale Coöperatie Gloei zijn bij de Asperge(s)hopdag aanwezig, want: duurzaamheid, onderwijs en smaak gaan hand in hand!

Opening van het Aspergeseizoen
Asperges zijn de koningin van de groenten. Jaarlijks in het begin van het voorjaar, ontwaakt deze koningin: de opening van het Aspergeseizoen! Het AspergeGilde Peel en Maas organiseert samen met de Plattelandscoöperatie deze dag waarbij de ambassadeurs van de asperge benoemd worden, het eerste kistje asperges geveild wordt en bezoekers kunnen genieten van heerlijke aspergehapjes.

Vaardigheden

Gepubliceerd op

2 februari 2016