header

All inclusive akkerranden

Het project

Eind 2016 hebben Plattelandscoöperatie, Boeren met Natuur en Natuurrijk Limburg samen met Steunpunt Agrarisch Natuurbeheer, de wijzers gelijk gezet rond het fenomeen “Bloemrijke Akkerrand”.

Conclusie was dat er veel gaande was, en dat er vanuit meerdere invalshoeken randen zijn aangelegd, waardoor we de randen “Akkerrand All Inclusive” hebben  genoemd. De akerrand met voordeel voor de bijen en vlinders, bestuiving, vogels, vergroening, schone beken en landschappelijke aankleding zijn wel bekend.  Een belangrijk aspect werd hierbij vanuit agrarisch oogpunt nog onderbelicht, de Functionele Agro Biodiversiteit insteek. Daarom is besloten dit als belangrijke pijler in de “all inclusive akkerrand” onder de aandacht te gaan brengen bij adviseurs en ondernemers.

Samen met Vereniging Innovatief Platteland is besloten hier een gezamenlijk project van maken: Vereniging Innovatief Platteland, Boeren met Natuur en Plattelandscoöperatie. Zij organiseren een informatie-avond, deelnemers en de kennisuitwisseling in 2017. Ook bedrijfsadviseurs worden hier actief in betrokken om de all inclusive randen meer bekendheid te geven in het veld.

Meedoen?

Na aanmeldingen (let op, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!) via onderstaand formulier, krijgen leden van Vereniging Innovatief Platteland, Boeren met Natuur en Plattelandscoöperatie gratis all inclusive-akkerrand maximaal voor 1000m2 gratis zaad, voor de rest geldt een bijdrage van €30/1000m2.

Het voorinschrijfformulier vindt u in de link hieronder

Voorinschrijving FAB 2017

De powerpoints

Tijdens de info-avond zijn twee powerpoints verzorgt: één door Dave Dirks van Steunpunt Agrarisch Natuurbeheer, en één door Ron Janssen van de Plattelandscoöperatie.

Presentatie Plattelandscooperatie All Inclusive randen

Presentatie Steunpunt Agrarisch Natuurbeheer

Nieuws over All inclusive akkerranden:

Geslaagde avond over All-inclusive akkerranden

All inclusive akkerranden ook in de pers!