header

Zet de Plattelandscoöperatie en Groenplatform bij u de poort open naar een mooi en cultuurhistorisch leesbaar landschap?

 Geef een fraaie plek door en maak kans op een land-weide-poort.

De afgelopen jaren is Peel en Maas op plekken verfraaid met mooie landschapspoorten. Vanuit het Groenplatform wordt dit erg gewaardeerd en is de mogelijkheid in 2018 deels gesubsidieerd kans te maken ook een mooie poort te verkrijgen.

Een terugkerend daverend succes blijkt. De mooie poorten staan op plekken die het landschap “in the picture” zetten en het landschap leesbaar maken. De cultuurhistorische authentieke tekst van het gebied roept bij vele mensen herinneringen op.

Vandaar: het vervolg van het land-weidepoortenproject!

Het GroenPlatform in de gemeente Peel en Maas heeft dit succes omarmd en aangegeven dat in de zomer van 2018 weer 6 mooie landschappelijke plekken kans maken voor een unieke poort.  Dit past mooi in de visie om natuur en landschap een kwaliteitsimpuls te geven. De Plattelandscoöperatie voert dit en vele ideeën samen uit met de streek (ook de erfbeplantingsactie Peel en Maas).

Geef je nu op voor weidepoorten/landpoortenproject!

Tot  16 juni is er de kans om een dubbele poort vanuit het project te verkrijgen en zelf te plaatsen om zo uw eigen perceel een aantrekkelijk aanzicht te geven. Voor het project is er een eigen bijdrage van € 250,- aan de orde.

Het criteria is dat de poort/landhek op een beleefbare landschappelijke plek komt te staan, zodat het een voorbeeld vormt voor anderen. De poort vormt de toegang van een weitje of perceel (kan ook een looppoortje zijn) en wanneer het ook nog een cultuurhistorische plek is, is het helemaal een beleefbaar plaatje.

Vul onderstaand aanmeldformulier voor 16 juni 2018 in en stuur met foto naar ons en je kunt meedoen met deze succesvolle actie.

Poortenproject-aanmelding-2018

Zeer aantrekkelijke actie

Wees er snel bij en mail formulier en foto naar ron@plattelandscooperatie.nl en komende zomer kan de Plattelandscoöperatie samen met het Groenplatform wellicht bij u de poort openen!!!

Meer info via dhr. Ron Janssen, Plattelandscoöperatie:.077-3061744